Kırışıklığa Karşı Kiraz Suyu

Küçükken kulaklarımıza küpe olarak taktığımız kirazı o güzel tadı ve bıraktığı geçmeyen lekeleriyle hatırlıyorum. Peki kirazın faydalarını merak ediyorsanız yazımıza bir göz atın. İdrar söktürücü özelliği ile böbreklerin dostu olan yaz meyvesi kiraz, vücutta biriken zehirli maddelerin karaciğer ve böbrek yoluyla dışarıya atılmasını sağlıyor. Bu sayede kiraz; ürik asit ve ürat tuzlarının vücuttan atılmasını sağladığından, romatizma ve gut hastalıklarıyla eklem kireçlenmesi ve damar sertliğinin tedavisinde … Okumaya devam et Kırışıklığa Karşı Kiraz Suyu

30, 40 Yıl Saklanabilen Turşular

Turşu çoğu yemeğin yanında gidebilen enfes bir lezzet… Hatta tek başına bile mükemmel olabiliyor tabi doğal olduğu zaman. Turşunun bir diğer özelliği ise hemen hemen her şeyden yapılabiliyor ve neredeyse 100 yıla kadar saklanabiliyor. Nasıl mı? 123 yıllık Hacı Abdullah Lokantası Genel Müdürü Abdullah Korun Osmanlı mutfağında önemli bir yere sahip olan turşunun, hava almadığı takdirde 70-80-100 sene bozulmayacağını söyledi. Sultan 2. Abdülhamit tarafından 1888 … Okumaya devam et 30, 40 Yıl Saklanabilen Turşular

Sağlık için bol su için!

İnsan hayatı için su, havadan sonra gelen en önemli madde. Gıdasız haftalarca yaşayabilmemize karşın susuz ancak birkaç gün yaşayabiliyoruz. Su içme alışkanlığı edinmemiz pek çok açıdan mucize faydalar sağlıyor. Günlük su tüketim miktarı yaşımıza ve cinsiyetimize göre değişiyor. Bu oran % 42 ile % 71 arasında değer alıyor. Çocukların vücutlarında su oranı fazla; ancak yaş ilerledikçe bu oran düşüyor ve yerini yağa bırakıyor. Yetişkin bir … Okumaya devam et Sağlık için bol su için!