Kastamonu’nun Vazgeçilmezi “Simit Tiridi”

“Tiridine bandım” isimli Kastamonu türküsüne adını veren “simit tiridi”, kenti ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin vazgeçemediği lezzetlerin başında geliyor. Yemek, Kastamonulu ustalar tarafından geleneksel tarifiyle yapılmaya devam ediliyor. Kentte 45 yıldır kendisine ait lokanta tirit yapan usta Hasan Köse (75), Kastamonu’nun eski bir yerleşim yeri olduğunu, simit tiridinin de yaklaşık 400 yıllık geçmişi bulunduğunu söyledi. Geçmiş yıllarda bayat simitlerin israf olmaması için tirit yapılmasıyla … Okumaya devam et Kastamonu’nun Vazgeçilmezi “Simit Tiridi”

Kandil Simidi

Kandillerin vazgeçilmezi olan kandil simitlerini bu tarifle hazırlayıp komşularınıza ikram edebilirsiniz. Malzemeler: 200 Gr. Oda Sıcaklığında Margarin 2 Adet Yumurta (Sarısı Hamura, Beyazı Dışına) Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı 2 Yemek Kaşığı Sirke 2 Yemek Kaşığı Toz Şeker 2 Çay Kaşığı Tuz 1 Paket Kabartma Tozu 4 Su Bardağı Un Susam ve Çörek Otu Hazırlanışı: Yumurtaların akını ve sarısını ayırın. Geniş bir kaba 4 su bardağı … Okumaya devam et Kandil Simidi