Çin Mantısı

Hamuru için malzemeler:

* 3 yumurta
* 1 çay bardağı su
* Yarım çay kaşığı tuz
* Aldığı kadar un

İç malzeme:

* Yarım kilo ıspanak
* 1 soğan
* Deniz tuzu, karabiber

Hazırlanışı:

Yumurta, su ve tuzu iyice karıştırın. Daha sonra yavaş yavaş unu ilave edin. Hamur, kulak memesi kıvamına gelene kadar iyice yoğurun. Sonra hamuru yarım saat dinlenmeye bırakın. İçi için, yarım kilo ıspanağı ince ince doğrayın. 1 adet soğanın suyuyla 3 dakika soteleyin. Tuz ve biber ekleyin. Daha sonra 2 bezeye ayırdığınız hamurun birini açın ve 7 cm’lik kareler halinde kesin. İçine soğumuş ıspanağı koyarak şekillendirin. Altına ve üstüne tereyağı sürüp, 180 dereceli fırında yarım saat pişirin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir