Çin Mantısı

Hamuru için malzemeler:

* 3 yumurta
* 1 çay bardağı su
* Yarım çay kaşığı tuz
* Aldığı kadar un

İç malzeme:

* Yarım kilo ıspanak
* 1 soğan
* Deniz tuzu, karabiber

Hazırlanışı:

Yumurta, su ve tuzu iyice karıştırın. Daha sonra yavaş yavaş unu ilave edin. Hamur, kulak memesi kıvamına gelene kadar iyice yoğurun. Sonra hamuru yarım saat dinlenmeye bırakın. İçi için, yarım kilo ıspanağı ince ince doğrayın. 1 adet soğanın suyuyla 3 dakika soteleyin. Tuz ve biber ekleyin. Daha sonra 2 bezeye ayırdığınız hamurun birini açın ve 7 cm’lik kareler halinde kesin. İçine soğumuş ıspanağı koyarak şekillendirin. Altına ve üstüne tereyağı sürüp, 180 dereceli fırında yarım saat pişirin.

Etli Topalak

Konya yöresine ait son derece lezzetli etli bir yemek tarifi paylaşıyoruz sizlerle..

Malzemeler:

750 gram kıyma

1 su bardağı ince bulgur

1 adet yumurta

Yarım demet maydanoz

1 çorba kaşığı un

1 su bardağı nohut

1 çorba kaşığı tereyağı

1 çorba kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı biber salçası

4 su bardağı et suyu veya su

Tuz, karabiber

Üzerine:

7-8 dal ince kıyılmış maydanoz

Etli Topalak Yapılışı:

Derince bir kaseye kıyma, ince bulgur, yumurta, ince kıyılmış maydanoz, un, tuz ve karabiberi koyup yoğurun. Misket büyüklüğünde parçalar koparıp iki avucunuzun içinde yuvarlayarak köfteler hazırlayın. Bir gece öncesinden suda beklettiğiniz nohutu haşlayın. Suyunu süzdükten sonra kabuklarını soyun. Tereyağını bir tencereye alın ve domatesle biber salçasını ekleyip kokuları gidene kadar kavurun. Et suyu veya suyu ilave edip kaynatın. Köfte ve nohutu da katıp kısık ateşte köfteler yumuşayana kadar pişirin. Servis tabağına alıp üzerini maydanozla süsleyerek sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun…