Çilekli Dilimler

Malzemeler

10 çorba kaşığı kekun

Yarım çay kaşığı kabartma tozu

5 çorba kaşığı kakao

1 çorba kaşığı çilek püresi

125 gram tereyağı

8 çorba kaşığı tozşeker

2 adet yumurta

75 gram rendelenmiş

Bitter çikolata

4 çorba kaşığı çilek suyu

Üzeri için:

Bir buçuk su bardağı krema

3 çorba kaşığı pudraşekeri

300 gram dilimlenmiş çilek

Çilekli Dilimler’in Yapılışı

Kekun, kabartma tozu ve kakaoyu birlikte eleyin. Çilek püresi, tereyağı, tozşeker ve yumurta ekleyin. Krema kıvamı alana kadar çırpın. Rendelenmiş çikolatayı ilave edin. Yağlanmış 15×30 cm’lik dikdörtgen kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Soğuyunca servis tabağına alıp, çilek suyu ile ıslatın. Kremayı pudraşekeri ile çırpıp kekin üzerine sürün. Çileklerle süsleyip, dilimleyerek servis yapın.

Dondurucuda saklarken…

Çileklerin saplarını temizleyip, buzlu suda iyice yıkayın. Kağıt havlu ile birkaç kez kurulayın. Havası alınmış kap (vakumlu) içinde dondurucuya yerleştirin. Çileklerinizi bu şekilde bir yıl saklayabilirsiniz

Çilekli Rulo Pasta Tarifi

Malzemeler:

Hamuru için: İki buçuk su bardağı hazır pandispanya unu

4 adet yumurta

2-3 çorba kaşığı su

2-3 çorba kaşığı sıvıyağ

Üç buçuk çorba kaşığı kakao

Kreması için: 250 gram çilek

Yarım su bardağı su

Yarım su bardağı tozşeker

1 paket kremşanti

Üzeri için: 1 paket kremşanti

2 su bardağı süt

300 gram çilek

Çilekli Rulo Pasta Yapılışı

Hamuru hazırlamak için, tüm hamur malzemesini çırpma kabına alın. Önce düşük, sonra yüksek hızda 7-8 dakika çırpın. 30×60 cm ebadındaki bir tepsiyi yağlı kâğıtla kaplayın. Hamuru tepsiye yayın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 7-8 dakika pişirin. Fırından çıkardığınızda, altındaki yağlı kağıdı alıp havlu yerleştirin. Üzerini de yağlı kâğıtla sarıp, rulo yapın. 15-20 dakika soğumaya bırakın. Kreması için çileği, su ve tozşekerle kaynatın. Sonrasında soğumasını bekleyin. Soğuduğunda kremşanti ile birlikte çırpın. Elde ettiğiniz çilekli kremayı dolapta dinlendirin. 3Pandispanyayı açarak içine çilekli kremayı sürün. 2-3 adet çileği dilimleyerek üzerine serpiştirin. Pandispanyayı dar kenarlardan birini yuvarlayarak rulo yapın. Kremşantiyi sütle çırparak rulonun üzerine sıvayın. Çileklerle süsleyerek servis yapın.