Beyaz Çikolatalı ve Çilekli Pasta

Malzemeler

Keki için: 125 gram tereyağı

4 adet yumurta

2 çay bardağı tozşeker

Yarım limonun rendelenmiş kabuğu

3 kahve fincanı un

Beyaz çikolatalı krema için:

3 çay bardağı süt

350 gram beyaz çikolata

1 kg krema

Üzerine: 250 gram çilek

Beyaz Çikolatalı ve Çilekli Pastanın Yapılışı

Keki hazırlamak için, tereyağını eritip ılıtın. Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın. Yumurta sarılarını bir kaba alıp üzerine tozşekerin 3/4’ünü ekleyin mikserle çırparak kabartın. Yumurta aklarını ayrı bir kaba alıp kalan tozşekeri ilave edin ve onları da mikserle çırparak kabartın. Kabartılan yumurta aklarının yarısını yumurta sarılı karışıma ilave edin ve spatulayla yavaşça alt üst edin. Üzerine limonun rendelenmiş kabuğunu, unu ve tereyağını ekleyip karıştırın. Son olarak geriye kalan yumurta akını da karışıma ilave edip yavaşça karıştırın. Karışımı kalp şeklindeki bir kalıba döküp 175-180 derecede 25-30 dakika pişirin. Kremayı hazırlamak için, sütü kaynatıp içine ince doğradığınız beyaz çikolata parçalarını ilave edin. Ocaktan alıp çikolatalar eriyene kadar karıştırın. Ayrı bir kapta kremşantiyi kabarana kadar çırpıp çikolatalı karışıma yedirin. Keki ikiye bölüp alt parçasını servis tabağına koyun. Üzerine bir spatula ile hazırladığınız kremadan sürün. İri doğranmış çilekleri kremanın üzerine yerleştirin. İkinci kat keki üzerine koyup aynı işlemi tekrarlayın.

Çikolatalı Sufle

Bir mutluluk kaynağı ! Çikolatalı Sufle…

Yapımı oldukça kolay,yemesi ise oldukça keyifli olan bir tarif sunacağız sizlere:

Malzemeler (4 Kişilik) :

-130 gr bitter çikolata

-50 gr tereyağı

-1 çay bardağı un

-1 çay bardağı şeker

-1 tutam tuz

-2 yumurta

Yapılışı:

-Çikolata ve tereyağını sos tenceresinde benvari usulü eritip ocaktan alın.

-Un,toz şeker,tuz ve yumurtayı mikserle çırptıktan sonra çikolatalı karışımı ekleyip karıştırın.

-Sufle kalıplarını yağlayın,karışımı kalıplara eşit miktarlarda paylaştırın.

-Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 8-9 dakika pişirin.Sıcak servis edin.

Not : Tatlınızın ağır olmasını istemiyorsanız çikolatalı karışımı hazırlarken tereyağı katmayabilirsiniz.

Servis Önerisi : Sıcak suflenizi vanilyalı dondurma ile servis ederek mükemmel bir ikili oluşturabilirsiniz.Afiyet olsun.